ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Šarović – Al Raisi: Osiguranje izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate

Objavljeno u TRGOVINA

SARAJEVO, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija, koji je ministru uručio poziv resornog ministra UAE za sastanak i razgovore o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji i ugovornom regulisanju trgovinske razmjene, a posebno izvoza bh. proizvoda u tu zemlju.

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH ističu da su posljednjih mjeseci preduzeli niz koraka, kako bi se BiH mogla naći na listi zemalja koje meso i mesne prerađevine mogu da izvoze u zemlje Bliskog Istoka.

– Mi imamo kvalitetne i konkurente proizvode. Dvije trećine onoga što proizvedemo mi izvozimo, i to u najrazvijenije zemlje EU, što dovoljno govori o kvaliteti naših proizvoda i potrebi otvaranja novih tržišta – rekao je Šarović.

Na sastanku je također potvrđeno učešće Bosne i Hercegovine na prestižnom globalnom sajmu Expo 2020. u Dubaiju.

Zaključeno je da će prisustvo na tom značajnom događaju biti velika šansa za stvaranje novih poslovnih prilika i veza za bh. privrednike i da će se u tom smislu BiH predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+