Capital.ba

Političari u Srpskoj zvanično kontrolišu i krv građana

10.05.2024. / 20:40

BANJALUKA – Politika je do sada kontrolisala sve društvene tokove, ali sada zvanično kontroliše i krv građana u Srpskoj.

strahinja jurišić

FOTO: SP

Vlada RS smijenila je dugogodišnju direktoricu Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Gordanu Guzijan i za v.d. direktora ove zdravstvene ustanove imenovala master inženjera menadžmenta iz Gradiške Strahinju Jurišića, otkriva CAPITAL.

Ova smjena i imenovanje izvedeni su praktično krišom na sjednici Vlade RS održanoj prije petnaest dana, ali javnost o tome nije obaviještena, jer su i oni koji su u tome učestvovali vjerovatno svjesni koliko je to sramno.

“Gordana Guzijan je docent na Katedri za transfuzijsku medicinu Medicinskog fakulteta u Banjaluci, doktorica koja je čitav radni vijek provela baveći se transfuzijom i osoba koja je od Zavoda za transfuzijsku medicinu napravila uglednu zdravstvenu ustanove”, kaže naš izvor iz Vlade RS koji je potvrdio informacije o ovoj smjeni.

On dodaje da politika do sada nije imala upliv u ovu ustanovu, ali sada se i to promijenilo.

“Zavod za transfuzijsku medicinu do sada nije uopšte bio predmet političkih podjela i funkcija direktora ove ustanove nikada nije bila dio stranačkog plijena”, objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je baš zato posebno poražavajuće katastrofalno novo kadrovsko rješenje.

“Strahinja Jurišić je 1986. godište i po struci je master inženjer menadžmenta, a to zvanje je stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. On je kadar Socijalističke partije Petra Đokića i odbornik SP-a u Skupštini Gradiške. Radio je u Ministarstvo energergetike i rudarstva, a potom kao rukovodilac filijale APIF-a u Gradišci i nema nikakve veze, ni radnog iskustva u zdravstvu”, kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Jurišić predsjednik Sportsko-ribolovnog društva “Amur” iz Gradiške i da mu je to pored APIF-a jedino rukovodno iskustvo prije imenovanja za v.d. direktora Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

CAPITAL: D. Momić

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Političari u Srpskoj zvanično kontrolišu i krv građana

    1. David

      Kako god,dečko je slika i prilika prosječnog foteljaša tj državnog uhljeba postavljenog od strane političke partije.

    2. Inženjer

      Jedino pozitivno u ovom slučaju je da je makar završio državni fakultet na FTN, jest’ da je neuporedivo lakše ga završiti nego nor. elektrotehniku na FTN

      • Sanja

        Kako god samo da nije završio privatni fakultet. Jer te falš diplome koje se kupuju na svakom ćošku treba poništit, a garaža i kafana fakultete zatvorit.

    3. ĐĐB

      Najtužnije je što ovo više nikoga ne iznenađuje, ni najmanje.