Capital.ba

O nama

CAPITAL.ba je prvi poslovni portal u Republici Srpskoj osnovan 2007. godine. Ubrzo je postao jedan od najčitanijih i najviše citirani poslovni portal ne samo u BiH već i u regionu. 

Glavni i odgovorni urednik poslovnog portala CAPITAL.ba Siniša Vukelić dobitnik je Nagrade Evropske unije za istraživačko novinarstvo u BiH 2016. godine.

Nagrada EU je dodijeljena za serijal priča pod zajedničkim nazivom „Pljačka Balkan Investment Banke – Banke Srpske“, a koja je proglašena najboljom istraživačkom pričom u BiH u 2015. godini.

Osnovni cilj portala je – poslovnim ljudima, investitorima i građanima pružiti brze, tačne i najnovije ekonomske informacije iz RS, BiH i okruženja.

Naš slogan “Informacija je kapital” najbolje pokazuje opredjeljenje da objavljujemo samo iz više izvora provjerene vijesti.

Za CAPITAL.ba pišu i uređuju novinari, sa dugogodišnjim iskustvom u poslovnom izvještavanju.

Većina saradnika su urednici poslovnih rubrika u svojim matičnim medijima. Analitičari i komentatori su priznati stručnjaci iz svoje oblasti.

Zbog mogućeg sukoba interesa i objektivnije procjene napisane analize, insistiramo da ispod svakog komentara koji se odnosi na tržište kapitala, autor navede imena akcionarskih društava čije akcije posjeduje.

Ono što posebno smatramo važnim je Informacija BEZ POLITIKE, što bi mogao biti i naš drugi slogan. Nema povlađivanja. Nismo članovi nijedne političke stranke.

Novosti iz političkog života i izjave političara objavljivaćemo samo kada one utiču ili mogu uticati na poslovni ambijent.

Osnivač CAPITAL.ba je Udruženje za promociju evropskih standarda i unapređenje poslovnog ambijenta.