ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Dobrovoljni penzijski fond u RS od avgusta

Objavljeno u FINANSIJE

LJUBLJANA, Prvi dobrovoljni penzijski fond u RS trebalo bi da počne sa radom krajem avgusta ili početkom septembra, rečeno je danas na prezentaciji o procesu reforme penzijskog sistema u Sloveniji i planu rada prvog dobrovoljnog fonda u RS.

Prezentacija je održana u sjedištu Skupne pokojninske družbe iz Ljubljane koja je zajedno sa Evropskon bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Penzijskim rezervnim fondom RS osnivač prvog Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima u RS.

Prvi dobrovolji fond u RS nosiće naziv Evropski dobrovoljni penzijski fond, a početkom aprila održana je i osnivačka skupština Društva koje će upravljati ovim Fondom.

“Očekujemo da ćemo početkom druge polovine 2017. godine završiti sve neophodne procedure i započeti sa radom”, izjavila je danas u Ljubljani Gordana Drobnjak, koja će biti izvršni direktor novoosnovanog Društva.

Predstavnik Skupne pokojninske družbe i budući direktor Društva u RS Tomaž Završnik rekao je danas da je ovo veoma važan korak u procesu reforme penziskog sistema u RS.

“Osnivači dobrovoljnog penzijskog fonda su veoma respektabilne institucije i radi se o dugoročnom projektu, koji podrazumijeva dobrovoljnu dugoročnu štednju za starost. Drago nam je što smo, zajedno sa EBRD-om i PREF-om, dio ovog projekta koji ima veliku važnost za sve zaposlene i poslodavce koji će imati mogućnost da uplaćuju doprinose u dobrovoljni penzijski fond”, rekao je Završnik.

CAPITAL: Marina Čigoja

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (2)

  • Mila

    Dokle će nas Slovenci pljačkati. Prvo nam vratite naše pare, kriminalci jedni.

  • Janezi napolje

    Nove prevare. Kakav dobrovoljni fond, jel to da tajkuni operu pare? Slovenci ulazu u RS hahahahah. Pa janezima je trebalo 25 godina da vrate lovu iz Ljubljanske banke a sada popuju o penzionim sistemima. Zemljo otvori se.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+