Capital.ba

“Rajfajzen” kupio “Polbank”

01.05.2012. / 8:20

BEČ, Austrijska banka “Rajfajzen internešenel” saopštila je juče da je kupila 70 odsto udjela u poljskoj banci “Polbank” za manje novca nego što je prvobitno očekivala.

“Rajfajzen” je naveo da je platio 460 miliona evra za akcije poljske banke, dok je u februaru najavio da će akvizicija koštati 490 miliona.

“Veoma sam zadovoljan što smo okončali ovu složenu transakciju”, izjavio je izvršni direktor banke Herbert Stepic.
“Spajanjem ‘Polbanke’ i poljske filijale ‘Rajfajzen banke’ formiraćemo čvrstu osnovu za širok spektar poslovanja u jednoj od najstabilnijih i najbrže rastućih privreda centralne i istočne Evrope”, dodao je on.

Nova finansijska institucija zvaće se “Rajfajzen Polbank”, a austrijska matična banka će se, zahvaljujući akviziciji, pomjeriti na šesto sa dvanaestog mjesta na listi najvećih banaka u Poljskoj. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!