Uvesti privremeno opterećenje prilikom uvoza mesa
03.12.2015. / 16:10
BANJALUKA, Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske zatražio je danas od nadležnih institucija u Srpskoj i BiH da u trajanju od 200 dana bude uvedeno privremeno opterećenje prilikom uvoza svih kategorija svinjskog mesa u visini od 1,5 KM po kilogramu.
Poljoprivredni proizvođači su od, Predsjedništva BiH, Ministarstva za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH i Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, zatražili da u trajanju od 200 dana bude uvedeno privremeno opterećenje prilikom uvoza svih kategorija junećeg i goveđeg mesa u iznosu od 2,5 KM po kilogramu.
“Obraćavamo vam se i ovog puta u nadi da ćete imati razumijevanja za naše probleme. Proizvodnja svinjskog mesa u BiH se nalazi pred izumiranjem usljed nelegalnog i nekontrolisanog uvoza svinjskog mesa iz EU i zemalja CEFTA”, saopšteno je iz Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske.
U saopštenju se navodi da je slična situacija i sa proizvodnjom junećeg i goveđeg mesa.
“Da nas ne bi, kao mnogo puta do sada, pogrešno razumjeli, ne zalažemo se za zabranu uvoza, naprotiv, ali se mora zaštititi domaća proizvodnja, strogom kontrolom na granicama, u laboratorijama i deklarisanjem mesa”, dodaje se u saopštenju. Srna
Tagovi: mesoprivremeno opterecenjesavez udruzenja poljoprivrednih proizvodjacauvoz
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]