Capital.ba

U Nišu počeli Dani bureka

21.09.2013. / 11:25

burekdzijadaNIŠ, U Nišu su počeli deveti Dani bureka, jedinstvene kulinarske manifestacije na kojoj će vještine u razvlačenju kora prikazati pekari iz Srbije, Makedonije i Grčke.

Na manifestaciji, koja se zatvara 22. septembra, posjetioci će moći, osim klasičnih, da probaju i burek sa čokoladom i suvim grožđem.

Tokom proteklih godina organizovana su razna takmičenja u okviru ove manifestacije, a posjetiocima su nuđeni specijaliteti od tijesta sa ribom i bijelim bubrezima.

Na Buregdžijadi 2007. godine napravljen je burek za Ginisovu knjigu rekorda, težak blizu stotinu kilograma i prečnika dva metara.

Smatra se da je Niš prvo mjesto u Srbiji gdje je pripremljen burek, a prvi zapisi o toj hrani datiraju iz 1498. godine. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!