Capital.ba

Skuplji hljeb

29.01.2011. / 7:40

BEOGRAD, Predsjednik Unije privatnih pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je danas Tanjugu da bi hljeb trebalo da poskupi u februaru i da će njegova nova cijena najvjerovatnije iznositi do 55 dinara.
“Ne znam pouzdano kada će hljeb poskupjeti, ali po nekim izvještajima Unije iz više dijelova Srbije, postoje nagovještaji da od sredine i druge polovine februara može doći do poskupljenja hljeba”, kazao je Pralica.
“Prema mojim procjenama, to poskupljenje može iznositi do 55 dinara”, dodao je Pralica. Cijena vekne hljeba od od brašna T-500 u Srbiji trenutno iznosi od 38 do 44 dinara.
Pralica je ukazao da je Uredba o o obaveznoj proizvodnji i prometu hljeba od brašna T-500, koja je na snagu stupila 28. oktobra, samo uticala na odlaganje poskupljenja hljeba.
“Hljeb je još ranije trebalo da košta malo više, ali zbog nekih iskoraka koje smo imali i pomoći Ministarstva trgovine i usluga i vlade, to poskupljenje je na neki način bilo prolongirano”, rekao je Pralica.
“Ja bih volio da uopšte ne dođe do poskupljenja hljeba, da je to ikako moguće, ali koliko ja znam, pekari sada ne rade na granici rentabiliteta, nego kada je hljeb u pitanju, maltene rade sa gubicima, i jednostavno ne mogu da istrpe više taj teret”, naglasio je Pralica, napominjući da cijena kilograma brašna trenutno iznosi 40 dinara. Novosti

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!