Capital.ba

Počeo proces uvođenja standarda OHSAS 18001

03.12.2012. / 18:09

BIJELJINA, Fond PIO Republike Srpske od danas je zvanično počeo proces uvođenja standarda OHSAS 18001:2007, koji definiše sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednošću na radu.

Uvođenje ovog standarda u fond biće realizovano u tri faze.

“Prva faza obuhvata održavanje informativnog seminara sa upoznavanjem rukovodstva organizacije i zaposlenih sa potrebom, ciljevima i efektima primjene ovog sistema, snimanje stanja i izradu programa rada”, kažu u Fondu PIO Srpske.

Druga faza sadrži praktični seminar sa obukom i osposobljavanjem tima za izradu Plana aktivnosti na snižavanju rizika u sistemu upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednošću na radu.

Treća faza obuhvata obuku za interne provjerivače i sprovođenje internih provjera.

Provođenjem ovog standarda organizacija stiče povjerenje klijenata da postoji opredijeljenost rukovodstva za ispunjavanje zahtjeva zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu, da je naglasak na preventivi, te da se proces zaštite stalno poboljšava.

“Sve ovo treba da rezultira smanjenjem povreda na radu na minimum, smanjenjem bolovanja, pružanjem zaštite od mogućih povreda kako zaposlenih tako i stranaka, te da poboljša opštu sliku – ugled Fonda kao organizacije”, navodi se u saopštenju.

Fond PIO od juna 2010. godine sertifikovan je za međunarodni standard ISO 9001:2008 za sistem menadžmenta kvalitetom, a od jula ove godine i za standard ISO/IEC 27001:2005 za sistem bezbjednosti informacija.

Nadogradnjom standarda OHSAS 18001 u planiranom roku do godinu dana, Fond PIO Srpske ostaće i dalje jedini Fond na prostoru država bivše SFRJ sa integrisanim sistemom standardizacije u tri oblasti. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!