Najmlađi banjalučkoj „Vitaminci“ isporučili 650 tona povrća
25.12.2013. / 12:26
BANJALUKA, BIJELJINA, Kooperanti najmlađe Poljoprivredne zadruge u Semberiji, „Povrtlarstva“ iz Crnjelova, njih 120, proizveli su za banjalučku „Vitaminku“ u ovoj godini 652 tone paprike „roge“, bijele paprike, cvekle, patlidžana i kupusa, izjavio je danas za poslovni portal CAPITAL Mićo Živić osnivač ZZ „Povrtlarstvo“.
Uspjeh je značajniji jer je ova zadruga zvanično počela da radi tek u januaru ove godine.
„Naš plan je bio i ambiciozniji. Namjeravali smo da proizvedemo oko 1.600 tona povrća za „Vitaminku“. Međutim, nepovoljni vremenski uslovi za proizvodnju povrća, obilne padavine u prvom dijelu godine i neočekivani mraz u oktobru, negativno su se odrazili na prinose povrtlarskih kultura. Naši kooperanti nisu zadovoljni postignutim prinosima, ali su zadovoljni odnosom „Vitaminke“ prema njima, jer je isporučeno povrće na vrijeme i plaćeno“, kaže Živić.
Ističe da je „Vitaminka“ ispoštovala sve uslove ugovora. Povrće je naveče pakovano i transportovano, tako da je svježe stizalo već narednog jutra u fabriku.
On ističe da crnjelovački i semberski proizvođači povrća žele ostvariti saradnju i sa drugim velikom prerađivačima voća i povrća, kao što je bijeljinska „Sava Semberija“, ali insistiraju na striktnom poštovanju ugovorenih otkupnih cijena.
CAPITAL: LJ. LJ.
Tagovi: mico zivicpovrtlarstvovazno
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]