Capital.ba

Najbolji konobar za vino je Švajcarac

29.03.2013. / 13:22

baso_620x0TOKIO, Švajcarac Paolo Baso izabran je za najboljeg konobara za vino na trodnevnom takmičenju u Japanu, koje je privuklo učesnike iz cijelog svijeta.

Baso je proglašen za najboljeg somelijea na ceremoniji pred nekoliko hiljada gledalaca, koja je prenošena direktno na japanskoj državnoj televiziji.

“Hvala svima, ovo je veoma važan trenutak za mene. Želio bih da se, prije svega, zahvalim svojoj porodici, koja mi je dala vremena za teške treninge u posljednjih nekoliko godina”, rekao je pobjednik.

Baso, koji radi u restoranu “Konka bala” u mjestu Vakalo, na švajcarsko-italijanskoj granici, nadmašio je u finalu dvojicu kolega iz Belgije i Kanade, prenio je AFP.

Ovaj 47-godišnjak preuzeo je titulu od Džerarda Baseta, koji je pobijedio 2010. godine na takmičenju u Čileu, gdje je predstavljao Veliku Britaniju.

Puna tri dana sudije u Japanu ocjenjivale su takmičare iz 54 zemlje i njihovu vještinu spajanja vina i hrane, kao i služenja zahtjevnih gostiju. Svi konobari morali su da rade na nekom stranom jeziku.

Takmičenja na kojima se bira najbolji somalije održana su 14 puta od 1969. godine.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!