Capital.ba

Kurs dinara sutra jači 0,4 odsto, srednji kurs evra 115,44

10.07.2012. / 19:39

BEOGRAD, Dinar će sutra, poslije jednodnevne stagnacije, krenuti u oporavak prema evru, jer će ojačati 0,4 odsto, tako da će iznositi 115,44 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srpska nacionalna valuta ipak je u proteklih mjesec dana oslabila prema evru 0,7 odsto, od početka ove godine 9,4 odsto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine 12,3 odsto.

Dinar je ove godine bio najjači 11. januara, kada je srednji kurs bio 103,69 dinara za evro, dok je najslabiji bio 4. juna, kada je jedan evro vrijedio 117,69 dinara.

Centralna banka je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 1,288 milijardi evra da bi održala stabilnost nacionalne valute.

Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je 94,04 i za 0,3 odsto je jači u odnosu na prethodni dan, ali je slabiji za 3,6 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a u odnosu na isti dan prošle godine takođe slabiji 24,1 odsto. Dinar je prema dolaru slabiji za 14 odsto od početka godine. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!