Capital.ba

Dinar sutra treći dan u usponu, kurs prema evru 115,35

19.06.2012. / 18:18

BEOGRAD, Dinar će sutra, treći dan za redom, nastaviti oporavak prema evru, jer će ojačati za 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 115,3599 dinara za evro, saopštila je Narodna Banka Srbije (NBS).

Danas nije bilo intervencija NBS na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine centralna banka je prodala oko 1,27 milijardi evra.

Na mjesečnom nivou dinar je oslabio prema evru 1,8 odsto, a od početka godine dinar je prema evru oslabio za 9,3 odsto, dok je u odnosu na isti dan prošle godine slabiji 12,3 odsto.

Dinar je ove godine bio najjači 11. januara, kada je jedan evro vrijedio 103,6922 dinara, najslabiji 4. juna, kada je srednji kurs bio 117,6943 dinara za evro.

Indikativni kurs prema dolaru danas je bio 91,2080 i srpska valuta ojačala je za 0,5 odsto.

Srpska valuta je prema američkom dolaru slabija 1,9 odsto na mjesečnom nivou, a 22,1 odsto na godišnjem, a od početka godine 11,3 odsto. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!