Capital.ba

Borba Novosađana i Paljana oko preuzimanja hotela „Vučko“

18.06.2020. / 15:45

JAHORINA – Novosadska firma „Energomax“ kupila je dio hotela „Vučko“ na Jahorini, ali tvrdi da ne može da se uknjiži zbog opstrukcija Milomira i Aleksandra Provića iz Pala, koji su takođe vlasnici pomenutog hotela. Provići tvrde da o svemu prvi put čuju iz medija.

Vučko

Naime, u sistemu za registraciju poslovnih subjekata Republike Srpske kao vlasnici „Cluba Aparthotel Vučko“ upisani su Milomir i Aleksandar Prović, Bojan Đordan, Gorana Stanković i Maja Uskoković.

„Energomax“: Kupili smo Đordanove akcije, Prović nas opstruiše

Iz firme „Energomax“ za CAPITAL su rekli da su u procesu preuzimanja 41,5 odsto udjela u „Vučku“, od Bojana Đordana koji živi u Rusiji, kao i da preuzimaju dug koji Prović ima lično prema Đordanu na ime pozajmica.

„Mi smo napravili predugovor s Đordanom koji je vlasnik i ulazimo u završnu fazu preuzimanja akcija hotela. Vodimo i dva velika sudska spora, jedan pred Osnovnim sudom Sokolac, a drugi pred Sudom BiH, pošto predmet ima elemente inostranosti“, rekli su u „Energomaxu“.

Tvrde da bi stekli više od 50 odsto kapitala, ako bi potraživanja na ime pozajmica konvertovali u udio u vlasništvu i uz 41,5 odsto Đordanovih akcija postali bi većinski vlasnici čime bi preuzeli upravljanje hotelom „Vučko“.

„Napravili smo predugovor, a da bi se mogli uknjižiti mora se održati Skupština akcionara, ali Provići tu manipulišu, zavlače i nas i Đordana i opstruišu održavanje Skupštine i neće namjerno da je sazovu od januara. Zbog toga će da nastane novi sudski proces pred Sudom BiH. Mi smo, prije epidemije virusa korona, čak podnijeli i krivične prijave“, kažu u „Energomaxu“.

Dodaju da je Đordanovo vlasništvo od 41,5 odsto čisto i nije predmet spora, da imaju podatke da je uložio 8,5 miliona evra u hotel, mimo privatnih pozajmica prema ostalim vlasnicima hotela.

„Energomax“ se godinama bavi hotelijerstvom, vlasnici su i hotela „Stari krovovi“ i hotela Vila „Moskva“ u Novom Sadu. Bili su i vlasnici hotela „Bob“ na Vracama u Sarajevu, a bave se i stambenom izgradnojom u Srbiji i Crnoj Gori.

Provići: Đordan nije zatražio održavanje Skupštine i ništa mu ne dugujemo

Milomir i Aleksandar Prović su posredstvom advokata odgovorili da Bojan Đordan nije uputio prijedlog za sazivanje Skupštine „Cluba Aparthotel Vučko“ koja bi imala za cilj donošenje odluke u vezi sa ponudom za preuzimanje 41,5 odsto udjela od strane kompanije „Energomax“.

„Inače, ostali vlasnici „Cluba Aparhotel“ za navodno preuzimanje udjela od strane kompanije „Energomax“ su prvi put čuli iz medija“, tvrde Provići.

Što se tiče ličnih pozajmica novca navode da osporavaju bilo kakva dugovanja prema Đordanu.

„Sve svoje obaveze su Aleksandar i Milomir Prović prethodno izmirili prenosom/smanjenjem udjela unutar „Cluba Aparthol Vučko“, sa 33,3 odsto na 17 odsto koliko je trenutno u vlasništvu Provića i ne postoje neka druga potraživanja Đordana koja nisu izmirena. Samim tim nije bilo elemenata za prenos potraživanja na treće lice“, navode u odgovoru CAPITAL-u preko advokatske kancelarije “Baroš, Bičakčić i partneri“.

Dodaju da između vlasnika „Vučka“ postoji više sporova, a da su najveći broj sporova pokrenuli Bojan i Dragan Đordan sa ciljem da se ospore određeni pravni poslovi koji su prethodno zaključeni.

„Smatramo da se radi o postupcima pokrenutim od strane Bojana i Dragana Đordana, koji nemaju adekvatno uporište u pozitivnim zakonskim propisima“, ističu Provići.

Provići su nedavno posredstvom svoje druge firme „B&B Vučko“ dobili više od milion maraka od Addiko banke na ime duga po osnovu nepravilno obračunatih kamata, pisao je CAPITAL.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

  Komentari na članak: Borba Novosađana i Paljana oko preuzimanja hotela „Vučko“

  1. Demokratska

   Posteni provici