“Balatunka” iz Bijeljine obezbijedila tržište EU za naredne tri godine
14.10.2013. / 14:40
KELN, Firma Balatunka iz Balatuna kod Bijeljine je posjetila najveći svjetski sajam hrane „Anuga“ u Kelnu, koji se ove godine održavao od 05. do 09. oktobra. Cilj posjete je bio predstavljanje asortimana proizvoda od konzerviranog voća i povrća potencijalnim kupcima širom EU.
Proizvodi Balatunke su vrhunske kvalitete i zadovoljavaju sve EU standarde, navodi se u saopštenju.
„Iskoristili smo najveći međunarodni sajam hrane „Anuga“ da predstavimo svoje proizvode te smo osigurali plasman na evropsko tržište u naredne tri godine“-izjavio je direktor firme Balatunka, Dragan Sarić.
“Anuga” je jedan od najvećih međunarodnih sajmova na svijetu iz oblasti prehrambene industrije koji se svake druge godine održava u Kelnu. Na površini od 284 000 m2 svoje proizvode predstavilo je preko 7000 izlagača iz više od 100 zemalja svijeta.
Tokom četiri dana, sajam je obišlo preko 150 000 specijalizovanih kupaca i distributera iz 185 zemalja, koji su za cilj imali pronalazak novih dobavljača i praćenje tržišta.
„S obzirom na uspješno obavljen posao na sajmu, firma Balatunka planira u narednom periodu nova ulaganja koja će omogućiti povećanje proizvodnog kapaciteta i praćenje novih tehnologija“– dodao je Sarić, ističe se u saopštenju.
Tagovi: anugabalatunkabijeljinadragan sarickelnsajam hrane
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]