Capital.ba

Vlada ponovo ignorisala sud i smijenila Simića

05.05.2022. / 11:58

BANJALUKA – Samo nekoliko dana nakon što je po nalogu suda morala da vrati na posao direktora Republičke uprave za igre na sreću Mladena Simića, Vlada Republike Srpske ponovo je donijela odluku o njegovoj smjeni, saznaje CAPITAL.

simić

Foto: Capital

„Mladen Simić, diplomirani inženjer elektrotehnike, razrješava se dužnosti direktora Republičke uprave za igre na sreću“, navedeno je u rješenju Vlade RS koje je već danas stupilo na snagu.

Ovim je Vlada nastavila da izvrgava ruglu sud i zakon jer po ko zna koji put po istom principu „sprovodi“ odluke suda, odnosno vraća smijenjene direktore kako bi tek formalno ispoštovala presudu, a zatim ih ponovo bez obrazloženja smjenjuje.

Ovo je četvrta smjena Simića koji nije iznenađen ovakvim ishodom i najavljuje novi sudski postupak.

“Očekivao sam da će me ponovo smjeniti. Ja ću svoja prava i dalje ostvarivati putem suda. Sve se ponavlja, a presude pokazuju da sam u pravu“, rekao je Simić za CAPITAL danas.

Podsjećamo, Vlada je krajem aprila po treći put je vratila Simića na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću, jer je ponovo pred sudom dokazao da su njegove ranije smjene bile nezakonite.

Okružni sud u Banjaluci je u februaru ove godine donio presudu, kojom su potvrđene prethodne dvije i kojom se Vlada obavezuje da Simića vrati na posao.

Inače, Simić je prvi put smijenjen u maju 2019. godine, a na njegovo mjesto postavljen je Aleksandar Došić, čime je DNS izgubio, a DEMOS dobio jednu poziciju u republičkim institucijama i kada je počela kadrovska vrteška između njih dvojice.

Vlada se na identičan način poigravala i u slučaju bivšeg direktora Inspektorata RS Predraga Tomića.

Na kraju je pristala da mu isplati 17.550 KM na ime razlike plata za period od kada je smijenjen, pa do odlaska u penziju, a da on zauzvrat odustane od tužbe za naknadu štete zbog nezakonitog razrješenja.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!