Capital.ba

Direktori bijeljinskog “Vodovoda” radnike slali da rade na njihovim imanjima

29.04.2022. / 12:24

BANJALUKA – Bivši direktori bijeljinskog „Vodovoda“ osumnjičeni su da su sklapili fiktivne poslove u vrijednosti četvrtine miliona KM, a uz to su i radnike ovog javnog preduzeća slali da rade na njihovim privatnim imanjima.

Kako CAPITAL nezvanično saznaje prijavljeni su Predrag Perković, bivši direktor “Vodovoda i kanalizacije”, Milan Panić, nekadašnji direktor za pravne i finansijske poslove, Ivana Stanišić, izvršni direktor Tehničkog sektora te Boban Savić.

Iz MUP-a Srpske su navodeći njihove inicijale saopštili da su podnijeli prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da su preduzeće kojim su upravljali oštetili za 258.000 maraka.

Naime, osnovano se sumnja da su Perković i Panić od 2019. do 2021. godine, zaključivali ugovore o građevinskim radovima sa preduzećem iz Bijeljine te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da ono što je urađeno ne odgovara ugovorenom.

Lica P.P., I.S. i M.P se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru.

Sa druge strane, Savić i Stanišićeva su potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala.

Takođe, sva četiri lica se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica sa područja Bijeljine”, navodi se u saopštenju MUP-a.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!