Capital.ba

„Krajina osiguranje“ stopiralo emisiju akcija

30.12.2021. / 12:56

BANJALUKA – Samo dan pred istek roka, banjalučko „Krajina osiguranje“ prekinulo je javnu ponudu akcija kojom je planiralo da prikupi sedam miliona KM, a koji su im neophodni za pokriće tehničkih rezervi i jačanje kapitalne osnove.

krajina osiguranje

Foto: Capital

U odluci o privremenom prekidu javne ponude navedeno je da se ponuda prekida zbog izmjene i dopune jedinstvenog prospekta za treću emisiju redovnih akcija.

„Izmjene i dopune jedinstvenog prospekta vršiće se zbog pojave novih informacija i nastanka novih okolnosti“, piše u odluci koju je potpisao direktor društva Slavko Topić, koji nije odgovorao na telefonske pozive za više informacija.

Nezvanično, emisija bi se trebala nastaviti nakon predstojećih praznika.

Podsjećamo, Agencija za osiguranje Republike Srpske donijela je polovinom godine niz rješenja kojima je „Krajina osiguranju“ ograničila raspolaganje namjenskim oročenim depozitima i nekretninama, nakon što je utvrdila da to društvo nije obezbjedilo sredstva za pokriće tehničkih rezervi.

Ta ograničenja važe do usklađivanja vrijednosti iskazane imovine za pokriće tehničkih rezervi sa iznosom obračunatih tehničkih rezervi, a najduže šest mjeseci od prijema rješenja Agencije.

Kako bi prikupilo novac koji mu nedostaje za pokriće tehničkih rezervi i za adekvatnost kapitala, „Krajina osiguranje“  je donijelo odluku o emisiji akcija od sedam miliona KM, a javni poziv investitorima raspisan je 8. novembra.

Upis i uplata akcija počela je 16. novembra i trebalo je da traje do 30. decembra.

Iako su imali pravo preče kupovine, postojeći akcionari nisu bili zainteresovani za to.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!