Capital.ba

Struja poskupljuje, a hidroelektrane radnicima kupuju naočare

10.12.2020. / 13:17

BANJALUKA – Iako Elektroprivreda Republike Srpske pokušava javnost ubijediti u opravdanosti poskupljenja struje za privredu i da paralaleno čini sve da u okviru holdinga sprovedu uštede, zavisna preduzeća ih uporno demantuju.

naočare

FOTO: Pixabay

Radnici Hidroelektrana na Vrbasu bez obzira na poslovne rezultate, uživaju benefite koji većina radnika u Srpskoj može samo da sanja.

Za kraj godine od preduzeća će dobiti naočare, u skladu sa dioptrijom koja im bude utvrđena kod oftalmologa.

Kako se može vidjeti u tenderskoj dokumentaciji naočare u preduzeću nosi 96 zaposlenih. Procjena je kako će pregled, okviri i stakla preduzeće koštati oko 20.000 maraka.

Okvir treba biti izrađen od nerđajućeg metala, modernog dizajna sa elastičnim ručkicama koje se lako prilagođavaju”, jedan je od zahtjeva iz HEV-a.

Koliko je preduzeće posvetilo pažnju ovom problemu najbolje govori činjenica da su odredili i marku i tip uređaja na kojima žele da se oči njihovih radnika pregledaju. Međutim, to takođe može da znači i kako se u ovom slučaju pogodovalo određenom oftalmologu da dobije posao, a koji ima baš tu opremu.

Tome u prilog govori i činjenica da iz uprave traže da se radnici pregledaju na uređaju  “Tomey RT 6000 I” kao i da klinika mora posjedovati mikroskop “Haag  Streit BQ 900LED”.

Bez obzira na sve, nejasno je zašto javno preduzeće snosi troškove nabavke naočara, pošto nije riječ o zaštitnoj opremi ili dijelu opreme koja se koristi na poslu.

Naočare ne trebaju da se vide poslovni rezultati uprave Hidroelektrana na Vrbasu. Oko 150 zaposlenih, sa upravom na čelu, je za devet mjeseci ove godine napravilo poslovni minus u preduzeću od 750.000 KM.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Struja poskupljuje, a hidroelektrane radnicima kupuju naočare

    1. Direkt

      Uštede su tu samo za sirotinju, dok gu..je na vlasti imaju i po nekoliko funkcija.

    2. Sandro

      Ma bravo. Kupite im i po automobil. Nema veze sto je minus u bilansima.