Capital.ba

Čavić dva i po puta lošiji od Seke Kuzmanović

28.02.2020. / 15:16

BANJALUKA – Banjalučka “Elektrokrajina” pod palicom Dragana Čavića u 2019. godini je ostvarila pozitivan finansijski rezultat ali dobit je pala za dva i po puta u odnosu na 2018. godinu kad je direktorica bila Seka Kuzmanović, prenosi portal CAPITAL.

čavić

Naime, u 2019. godini je ostvarena dobit od 642.677 maraka dok je godinu ranije dobit bila 1,7 miliona KM.

Prema finansijskim izvještajima, u prošloj godini najveće preduzeće iz sistema “Elektroprivrede RS” je imalo pad poslovnih prihoda od čak devet miliona maraka, najviše u dijelu trgovine na domaćem tržištu.

Takođe, smanjeni su i poslovni rashodi za oko četiri miliona maraka s tim da su izdvajanja za plate radnika porasla sa 41 na skoro 44 miliona maraka.

Do povećanja troškova za plate došlo je zbog povećanog broja radnika u 2019. godini. U odnosu na 2018. godinu, njih je u prošloj radilo 38 više.

Nakon teške poslovne godine, “Elektrokrajinu” čeka još teža s obzirom da je “ERS” preuzela kupce na velikom i srednjem naponu.

Sa druge strane, za otpremnine namjenjene radnicima za dobrovoljni odlazak moraće da pronađu nekoliko miliona maraka, kojih, kako je nedavno kazao Dragan Čavić direktor ovog preduzeća, nemaju.

Da situacija nije idealna portal CAPITAL je nedavno pisao u tekstu “Elektrokrajina” diže novi milionski kredit da bi ostala likvidna.

Kompletan finansijski izvještaj možete preuzeti OVDJE.

CAPITAL: D.Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Čavić dva i po puta lošiji od Seke Kuzmanović

    1. Biba Struja

      Ne može jare i pare! Nije bitna dobit, koliko zadovoljno biračko tijelo. Sreća pa se kod nas (za razliku od normalnih država) ne očekuje da energetski sektor predstavlja okosnicu razvoja privrede i najvećeg “donatora” u budžetu. Dovoljno je da ovakvi kao Čavić predaju završni račun prikazujući makar minimalni profit i sva očekivanja su ispunjena. To što je dobit mogla (i trebala) biti nekoliko puta veća, nikoga posebno i ne zanima. Ionako će se pronaći alternativni način (čitaj, novi nameti) za potrebe punjenja budžeta!

    2. Milan

      Svaki dan godinu dana po par ulica nema struju u Banja Luci, nesto remontuju.
      Obratite paznju, nije ni cudo takav rezultat.

    3. Ned Stark

      Три милиона за плате 38 радника би значило да сваки од њих кошта око 6500 бруто на месечном нивоу. Није ли то мало превише?

    4. Lemi

      Dobro je Cava i ovo postigao. Prvo kaze da ima 300 radnika viska u firmi koji nista ne rade pa onda dadne 800.000 km privatnoj firmi da radi prokres koji isti ti radnici mogu raditi. Nikad na zelenu granu nece izaći.

    5. Rale

      Covjek je bolestan, postedite ga malo i prestanite gluposti lupati!

      • Laus

        Sto ne ide u penziju ako je bolestan, on bi imao veliku u odnosu na ostalu raju

    6. Lemi

      Ha, ha sad ga Nezavisne peru, kažu da je ostvario dobit 1,36 miliona samo nisu naveli je li to prije plaćenog poreza :)
      A sto kaze Lausu ako je bolestan nek ide u penziju, mada sudeći po tome da prima dvije plate kao poslanik i direktor izgleda da mu nije nista. A ako je bolestan nek se ide lijeciti u banju jer onda nije za posla a ni za skupstine.

    7. Milan

      Kako pa sad to da se desi.

    8. Mile

      Nije ni cudo, pola firme mu ne radi a i Cava ne dolazi na posao 20 dana.