Capital.ba

 U Istočnu Ilidžu od 2006. godine uloženo više od 80 miliona KM

01.09.2019. / 12:44

BANJALUKA, Od 2006. godine do danas u opštinu Istočna Ilidža, po različitim osnovama, uloženo je više od 80 miliona KM, od toga 67 miliona investirano je u bolnicu “Srbija”, dok je kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske plasirano oko 12 miliona KM, rečeno je u Vladi Srpske.

U prošloj i ovoj godini iz klirinških sredstava za izgradnju fiskulturne sale i proširenje Osnovne škole “Petar Petrović NJegoš” uloženo je 1,2 miliona KM, dok je iz budžeta Ministarstva prosvjete i kulture odobreno dodatnih 134.372 KM, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske,

Ova škola izgrađena je 2009. godine sredstvima iz Razvojnog programa Republike Srpske u iznosu od 2.650.000 maraka. Nedostatak fiskulturne dvorane je dugogodišnji problem u ovoj školi i djeca nisu imala uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Izgradnjom fiskulturne dvorane ovaj problem je riješen i učenici će od ove školske godine neometano da imaju nastavu fizičkog vaspitanja.

Za izgradnju Spomen-obilježja Veljine, takođe, iz klirinških sredstava izdvojeno je oko 300 hiljada KM.

Iz Ekonomsko-socijalne komponente uloženo je 6,8 miliona KM i to za izgradnju OŠ u naselju Kasindo 2.650.000 KM , fiskulturnu dvoranu pri OŠ “Aeksa Šantić” u Vojkovićima 2.020.000 KM, za rekonstrukciju objekta kliničko-bolničke službe Kasindo 1.113.000 KM, te za adaptaciju mokrih čvorova u Gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi više od 39.000 KM.

Za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca izdvojeno je 120.000 KM, a za stambeno zbrinjavanje ratnih-vojnih invalida 752.000 KM.

Završen je i projekat “Infrastruktura u izbjegličkim i povratničkim naseljima” za šta je izdvojeno 60.000 KM. Srna

 

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak:  U Istočnu Ilidžu od 2006. godine uloženo više od 80 miliona KM

    1. T

      Ulaganje u mokre cvorove. Kakav planetarni napredak u 21.vijeku. ima li iko da vam procita ta saopstenja, prije nego sto ih pustite u medije, a?

    2. Saša

      Istočno Sarajevo je sve ljepše i naprednije.Neki dan sam čuo da su ove godine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža upisali više prvačića nego Prijedor, iako je broj stanovnika u Prijedoru i dalje značajno veći.