Capital.ba

Od lidera studenata, preko vojnika DNS-a do akcionara Nove banke

09.08.2019. / 13:55

BANJALUKA – Odbornik DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Mladen Lučić kupio je posredstvom svoje firme „Legend“ akcije Nove banke u vrijednosti od 1,47 miliona maraka, saznaje CAPITAL.

Naime, prije tri dana na Banjalučkoj berzi su prijavljena dva blok posla sa hartijama od vrijednosti emitenta Nova banka, u ukupnoj vrijednosti od 1.476.795 KM.

Nakon registrovanja transakcija u Centralnom registru hartija od vrijednosti RS među deset najvećih akcionara Nove banke pojavila se firma „Legend“ iz Istočne Ilidže.

Vlasnik i direktor te firme, registrovane za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, je Mladen Lučić, odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži i blizak prijatelj direktora „Puteva RS“ Nenada Nešića i poslanika DNS-a Aleksandra Glavaša.

Lučić je ranije bio student prorektor Univerziteta Istočno Sarajevo, u vrijeme kada je predsjednik Studentskog parlamenta bio Glavaš.

Njih dvojica su ostali upamćeni i po tome što su pred izbore 2014. godine organizovali  koncert Svetlane Cece Ražnatović u Istočnom Sarajevu. Kako su mediji tada navodili, organizator koncerta bila je Lučićeva firma “Legend”, registrovana prije koncerta na dva mjeseca. Za nastup pjevačice isplatili su 100.000 KM, u kešu i na ruke.

Preduzeće “Legend” je te 2014. godine, a i 2015. godine završilo u gubitku.

Na izborima 2016. godine Lučić postaje odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži.

S osvajanjem mandata i s početkom „vladavine“ Nenada Nešića u DNS-u Sarajevsko-romanijske regije i njegovim postavljanjem u direktorsku fotelju „Puteva RS“, drastično počinje da raste i dobit Lučićevog preduzeća koja se od 2016. godine u prosjeku kreće oko pola miliona maraka godišnje. Mediji su navodili da su putarska preduzeća, po naređenju Nešića, so za posipanje puteva, morala da kupuju od firme „Legend“.

Prije dvije godine Lučiću je zapaljen automobil, a nakon izbora 2018. godine saslušavan je zbog sumnje da je sa drugim aktivistima DNS-a kupovao glasove za Nešića koji je bio kandidat DNS-a za Parlament BiH i osvojio taj mandat.

Lučić je nedavno ponovo došao u fokus javnosti kada je navodno prijetio poslaniku SDS-a Darku Babalju da će ga ubiti. Protiv njega je Policijska uprava Istočno Sarajevo podnijela izvještaj zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

CAPITAL: S. Šurlan

 

Dodaj fajlove

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti