Capital.ba

Energetski samit: Legislativa prepreka za razvoj sektora električne energije i gasa u BiH

26.04.2018. / 7:45

SARAJEVO, Glavna prepreka za razvoj sektora električne energije i gasa jeste postojeća legislativa i regulativa u BiH, odnosno zaostatak u prenošenju i sprovođenju EU zakonodavstava, ocijenjeno je na četvrtom Energetskom samitu u BiH, koji je počeo juče u Neumu. 

 Učesnici samita su ukazali da ovaj zaostatak utiče na dalji razvoj sektora, bezbjednost snabdijevanja i interes investitora da ulažu u BiH.

Direktor projekta USAID-a “Investiranje u sektor energije” Ognjen Marković rekao je novinarima da je tržište električne energije u BiH dijelom otvoreno, te da je za potpunu otvorenost potrebno donijeti legislativu sa kojom BiH kasni.

Ekspert iz oblasti elektroenergetskih mreža i sistema Mirza Kušljugić rekao je da BiH niko neće isključiti iz energetske zajednice.

“To jedino možemo mi sami”, naglasio je Kušljugić.

Energetski samit u BiH 2018, na kojem učestvuje oko 400 najvećih stručnjaka iz elektroenergetskog sektora i donosilaca odluka, predstavlja nastavak uspješnog dijaloga u energetskom sektoru koji organizuju i finansiraju USAID i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju.

Samit se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju u FBiH. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!