Capital.ba

Privredno-trgovinski centar Irana u Beogradu

16.09.2015. / 12:02

rasim ljajicBEOGRAD, U Beogradu će biti otvoren privredno-trgovinski centar Irana, koji će biti sjedište iranske privrede za cijeli Balkan, dogovoreno je danas tokom susreta ministara trgovine i privrede Srbije Rasima Ljajića i Željka Sertića sa privredno-političkom delegacijom Irana.

Delegaciju Irana je predvodio zamjenik ministra za industriju, trgovinu i rudarstvo i predsjednik iranske Organizacije za promociju trgovine Valiolah Afhami, saopštila je Vlada Srbije.

Na sastanku sa iranskom delegacijom, koju su činili predstavnici više državnih institucija, kao i privrednici iz oblasti trgovine i prehrambene, tekstilne i petrohemijske industrije, Ljajić i Sertić su razgovarali o unapređenju ukupne ekonomske saradnje i načinima za povećanje obima robne razmjene dvije zemlje.

U saopštenju se navodi da bi privredno-trgovinski centar Irana trebalo da bude otvoren uskoro.

Ljajić, Sertić i Afhami saglasili su se i da tokom održavanja Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju dvije zemlje krajem ove godine u Teheranu, bude organizovan dan srpske privrede, gdje će poslovni ljudi iz Srbije imati priliku da se predstave iranskoj javnosti i sa tamošnjim privrednicima ugovore konkretne oblike saradnje.

Dogovoreno je da tokom sjednice Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju dvije zemlje u Teheranu bude potpisan i sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!