Capital.ba

Sa SB definisani prioriteti saradnje u poljoprivredi

11.05.2015. / 18:09

novac2BEOGRAD, Opremanje laboratorije za mlijeko, unapređenje sistema za navodnjavanje i sistema vodosnabdijevanja, kao i unapređenje sistema odbrane od poplava prioritetne su oblasti koje će doprinijeti razvoju poljoprivrede Srbije, ocjenjeno je danas na sastanku ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković sa predstavnicima Svjetske banke za Srbiju.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Bogosavljević Bošković sastala se danas sa globalnim menadžerom programa Svjetske banke koji se odnose na poljoprivredu i vode Stivenom Šonbergom i regionalnim menadžerom Tonijem Verhejnom.

Bogosavljević Bošković je upoznala predstavnike Svjetske banke sa aktuelnim stanjem i budućim prioritetima, koje se prije svega odnose na uspostavljanje IPARD operativne strukture i poboljšanja kontrole isplaćenih subvencija i podsticaja, a kroz uspostavljanje sistema satelitskog snimanja poljoprivrednih parcela.

Tokom sastanka istaknut je i značaj unapređenja zadrugarstva i udruživanja u poljoprivredi, usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU, kao i značaj prečišćavanja otpadnih voda i upravljanja otpadom. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!