Capital.ba

Kiparska Helenik banka prodaje rusku “ćerku”

28.05.2014. / 7:40

kipar_zastavaNIKOZIJA, Kiparska Helenik banka, jedna od tri najveće kreditne organizacije na ostrvu, objavila je juče da prodaje svoju “ćerku” u Rusiji – Helenik banku, d.o.o.

U saopštenju banke, objavljenom na Kiparskoj berzi, navodi se da se pregovori sa investitorima o prodaji sto odsto akcija ruskog odjeljenja, nalaze u poodmakloj fazi, prenio je Itar tas.

Odluka o prodaji donijeta je “u nastojanju da se na najefikasniji način upravlja postojećim resursima, investicionim planovima, rizicima i koncentraciji aktivnosti banke na ključnim tržištima”, navedeno je u saopštenju.

Prema mišljenju rukovodstva banke, prodaja ruske “ćerke” neće uticati na finansijske rezultate Helenik banke u cjelini.

Sporazum treba da odobri Centralna banka Kipra.

Ruska Helenik banka d.o.o. osnovana je u februaru 2009. godine, a od januara 2011. počela je da pruža bankarske usluge u Moskvi.

Prošle godine, kada su vlasti Kipra sprovele restrukturalizaciju bankarskog sektora u zamjenu za pomoć od 10 milijardi evra, Helenik banka d.o.o je ograničila aktivnosti u Rusiji. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!