Capital.ba

Jović: Sutra isplata duga za podsticaje iz 2013.

08.04.2014. / 14:04

jovicBIJELJINA, Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Bijeljina Predrag Jović saopštio je danas da će obaveze u iznosu od 540.000 KM prema poljoprivrednim proizvođačima iz 2013. godine sutra biti izmirene, a novac uplaćen na njihove račune.

“Svjesni teške situacije i proljetne sjetve, koja je u toku, učinili smo sve da taj dug isplatimo, te će sutra početi isplata i biće, kako očekujemo, do prekosutra i završena”, rekao je Jović.

Riječ je o isplati za više od 3.000 poljoprivrednih proizvođača koji su podnijeli zahtjeve za podsticajna sredstva iz Agrarnog fonda. Svako od njih posebno dobiće sredstva na svoj račun, u skladu sa onim za što su aplicirali.

Ukoliko se slučajno isplata ne desi i dođe do neke greške, svako od njih, kaže Jović, može se javiti u Odjeljenje za poljoprivredu ili Agrarni fond.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Agrarnim fondom i Pravilnikom o poljoprivredi za 2014. godinu planirano 1.200.000 KM.

“Agrarni fond će, kao i prethodnih godina, prema Strategiji razvoja grada, kao prioritet imati razvoj voćarstva, povrtarstva i stočarstva. Podsticaju su isti kao i prethodnih godina”, rekao je Jović.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!