Capital.ba

EU zainteresovana za izgradnju Koridora “Pet ce”

27.05.2013. / 18:52

peter sorensenSARAJEVO, Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen rekao je danas da je EU zainteresovana za izgradnju Koridora “Pet ce”, koji je od izuzetne važnosti za BiH pošto otvara i brojna radna mjesta.

“Radujem se otvaranju, ne samo cijelog autoputa Sarajevo – Zenica, nego i završetku radova cijelog Koridora `Pet ce`”, istakao je Sorensen koji je posjetio gradilište tunela “Vijenac” na poddionici Drivuša – Gorica.

Tunel “Vijenac” jedan je od najzahtjevnijih objekata na Koridoru “Pet ce” i kada bude okončana njegova izgradnja biće najduži tunel u BiH i jedan od najmodernijih i najopremljenijih u regiji.

Završetak izgradnje tunela planiran je za mart 2014. godine, nakon čega će u funkciji biti cjelokupna dionica autoputa Sarajevo – Zenica. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!