Capital.ba

U Srbiji veliki potrošači struje nezadovoljni uslovima na tržištu

08.01.2013. / 13:38

struja1BEOGRAD, Veliki industrijski potrošači struje u Srbiji ocijenili su danas da otvaranje tržišta za kupce na visokom naponu umjesto konkurencije i izbora najpovoljnijeg dobavljača predstavlja poskupljenje struje od oko 70 odsto i nepostojanje izbora.

Kako su kazali predstavnici velikih industrijskih potrošača, podzakonska akta neophodna za primjenu novog Zakona o energetici stupila su na snagu 21. decembra 2012, a potrošačima na visokom naponu ostavljeno je devet dana da pronađu snabdjevača.

Snabdjevanje u stvarnosti i dalje vrši jedan jedini dobavljač, Elektroprivreda Srbije, kao što je i do sada bio slučaj, ocijenili su veliki industrijski potrošači koji od 1. januara moraju da traže snabdjevača strujom na tržištu po neregulisanim cijenama.

Naglasili su da su sedam velikih potrošača, među kojima su cementare, preduzeća hemijske industrije i čeličane uputili više dopisa nadležnima sa molbom da se ostavi period za prilagođavanje i da cijena struje postepeno povećava tokom tri godine, da ne bi došlo do lančane reakcije poskupljenja.

Tu inicijativu upućenju minstarstvima, Vladi Srbije, Agenciji za energetiku (AERS) i EPS-u, podržala je i Privredna komora Srbije. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!