Capital.ba

Radović: I u godini krize rast aktive od 200 miliona KM

20.12.2012. / 9:54

BANJALUKA, Nova banka Banjaluka do kraja godine bi trebalo da ostvari godišnji nivo štednje građana od 110 miliona KM, a u godini krize zabilježen je porast aktive od 200 miliona KM, izjavio je direktor banke Milan Radović.

Radović je rekao da se dobit usmjerava na rast kapitala i da je banka sa svojim poslovnicama nalazi u svim većim gradovima Republike Srpske sa 530 zaposlenih.

“Imali smo dobru bazu klijenata, a sada je potrebno pridobiti nove. Svakog dana 50 do 60 novih štediša oroči svoja sredstva i odobrimo 30 do 40 partija kredita, a u stalnom porastu je i broj tekućih računa“, rekao je Radović za televiziju OSM.

On je ocijenio da je bankarski sektor u BiH i dalje zdrav i stabilan, i da je valuta stabilna, pa nema problema sa njenim kursom.

Govoreći o projektima ulaganja, Radović je istakao da je za Novu banku za sada najsigurnije investiranje u energetiku, dok se značajan potencijal vidi i u poljoprivrednoj proizvodnji, mesnoj i mljekarskoj industriji.

On je dodao da se značajan priliv sredstava ostvaruje i na osnovu dječije štednje, u okviru koje su do sada podijelili 10.000 kasica.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Radović: I u godini krize rast aktive od 200 miliona KM

    1. O

      Čitanje datuma objave vijesti je vrlo složen proces…

    2. P

      Otkud ovaj pluskwamperfekt da daje izjavu?

    3. Odjel za suzbijanje finansijskog kriminala

      Jasna, mi pratimo stanje po službenoj dužnosti zajedno sa ostalim nadležnim institucijama. Do sada smo otkrili da je Agencija za bankarstvo RS nedavno dala saglasnost za ove direktore licima koja imaju otvoren dosije, što predstavlja ozbiljno kršenje zakona i nadležnosti.

    4. Jasna

      S obzirom da je moja firma klijent Nove banke da li znate šta se dešava u banci? Zatvorene su prostorije Nove banke u Budžaku, da li banka planira zatvaranje ii restrukturiranje da podignem sredstva?