Capital.ba

Topić: Zainteresovanost građevinskih kompanija i komercijalnih banaka

05.09.2012. / 11:34

BANJALUKA, Direktor “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić rekao je da je desetak građevinskih kompanija i komercijalnih banaka zainteresovano za koncesioni odnos sa Srpskom u izgradnji autoputa za dio Koridora “Pet ce” od Doboja do Vukosavlja, vrijednoj od 300 do 350 miliona evra.

Topić je podsjetio da je 1. avgusta objavljen javni poziv za predkvalifikaciju svih zainteresovanih kompanija.

On je objasnio da je uobičajeni dio procedure da se u fazi prijava za predkvalifikaciju napravi prezentacija na koju bi došli svi zainteresovani, da im se približi projekat i da im se odgovori na pitanja i nejasnoće koji bi mogli biti odlučujući za njihovo opredjeljenje da li da učestvuju u projektu.

“Zato ćemo sutra u Londonu prezentovati naš projekat izgradnje autoputa, čime ćemo dati priliku potencijalnim građevinskim kompanijama i finansijerima da ostvare direktan kontakt”, dodao je Topić.

On je istakao da je osnovni cilj delagacije Srpske, koja će sutra u Londonu u Evropskoj banci za obnovu i razvoj /EBRD/ predstaviti projektnu dokumentaciju za dio Koridora “Pet ce” koji prolazi kroz Srpsku, a koju čine i premijer Aleksandar Džombić i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, da se za ovaj projekat zainteresuje što veći broj kompanija, da bi bili u mogućnosti da dobiju najpovoljniju ponudu i izaberu najboljeg privatnog partnera za ovaj projekat.

Čubrilović je najavio juče da će delegacija Vlade Srpske sutra u Londonu u EBRD-u predstaviti projektnu dokumentaciju za dio Koridora “Pet ce” koji prolazi kroz Srpsku.

Vlasti BiH, Republike Srpske i Federacije BiH zajednički će ući u izgradnju dionice autoputa na Koridoru “Pet ce” na pravcu Vukosavlje – Doboj – Zenica. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!