Capital.ba

Budžet HNK: Prikazali suficit, a imali deficit

21.06.2012. / 9:04

SARAJEVO, Iskazani finansijski rezultat Hercegovačko-neretvanskog kantona u prošloj godini nije tačan jer je prikazan suficit od oko milion KM, ali nije evidentirano oko 2,4 miliona KM obaveza, pa je akumulirani deficit veći od prikazanih oko 31,2 miliona KM, utvrdila je revizija Federacije BiH /FBiH/.

U revizorskom izvještaju naglašeno je da je za prošlu godinu predviđen deficit od 11,1 miliona KM i da je njegovo pokriće nerealno planirano sredstvima MMF-a, jer je bilo izvjesno da tog novca neće biti, pišu “Nezavisne novine”.

Takođe, nije planirano ni pokriće deficita iz 2010. godine, nego je kantonalna Vlada u septembru prošle godine odlučila da ga pokrije iz viška prihoda, odnosno iskazanog suficita, a za ostatak je trebalo razmotriti zaduženje kod komercijalnih banaka, koje se nije dogodilo.

Za bruto plate, naknade i doprinose zaposlenih potrošeno je oko 116 miliona KM, što čini 74 odsto ukupnih rashoda, pri čemu je osnovna plata premijera bila 3.713 KM, a ministra 3.342 KM.

Za skoro 2,6 miliona KM nabavki lož ulja i održavanje puteva nisu provedene procedure najpovoljnijeg dobavljača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!