Capital.ba

Bijela kuća smanjila prognozu budžetskog deficita američke ekonomije

31.07.2023. / 9:00

VAŠINGTON – Bijela kuća smanjila je prognozu budžetskog deficita američke ekonomije za 26 milijardi dolara ove godine.

FOTO: Pixabay

Revidirane su ekonomske prognoze u prijedlogu budžeta za fiskalnu 2024. godinu, koje je administracija američkog predsjednika Joea Bidena predstavila Kongresu u martu, prenosi Anadolija.

Prema novim podacima, očekuje se da će američka ekonomija rasti za 0,4 posto ove godine, 1,8 odsto sljedeće i 2,4 posto u 2025.

Prognoza inflacije za ovu godinu je 3,3 posto, 2,5 posto za sljedeću i 2,3 posto za 2025.

Bijela kuća također očekuje stopu nezaposlenosti od 3,8 posto za ovu godinu, 4,4 posto za narednu i 4,2 posto u 2025. godini.

Prognoza američkog budžetskog deficita za ovu godinu smanjena je za 26 milijardi dolara na 1,543 triliona dolara.Al Jazeera/Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!