Capital.ba

Dva zlata Republici Srpskoj

24.04.2012. / 14:37

BEOGRAD, U Beogradu su uručena priznanja „Zlatno turističko srce“ najboljim organizacijama i poslenicima u turizmu Jugoistočne Evrope, među kojima su i Banja Vrućica iz Teslića i direktor Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin.

Ovaj svojevrsni turistički oskar, koji dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma SACEN, dodijeljen je Banji Vrućica kao šampionu zdravstvenog turizma u Jugoistočnoj Evropi, a Barašinu kao ličnosti godine u turizmu u regionu.

Manifestaciju u beogradskom hotelu “Kontinental” otvorio je direktor Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/ Tihomir Ljubojević koji je rekao da je veoma značajno uvezivanje  turizma na nivou regiona Jugoistočne Evrope.

On je rekao da se Republika Srpska trudi da bude velika turistička destinacija, te dodao da je čitav region velika turistička porodica, sa značajnim turističkim resursima.

Barašin je, nakon dodjele priznanja, rekao da je Banjaluka posljednjih deceniju i po uložila velike napore i sredstva da postane turističko mjesto, i da se zato sada nalazi među 10 top destinacija za turizam na rijekama.

Izvršni direktor marketinga Banje Vrućica Aleksandar Radošević je rekao, nakon dodjele priznanja, da je nagrada podstrek ovoj banji za dalji rad i da se ovaj događaj podudario sa otvaranjem novog terapijskog prostora u Banji Vrućica, u koji je uloženo oko dva miliona evra.

Direktor SACEN-a Dragan Gligorijević, koji je uručio nagrade, rekao je da je region Jugoistočne Evrope pokazao izuzetan rast u turizmu u vrijeme ekonomske krize, kao pogodna turistička destinacija.

Turističko srce je dodijeljeno dobitnicima u 12 kategorija iz 13 zemalja regiona Jugoistočne Evrope, među kojima je Turska kao najbolja turistička destinacija u regionu, Beograd kao najbolje turističko mjesto, Kopaonik  šampion zimskog turizma, Ohrid iz Makedonije šampion kulturnog turizma, a Opatija iz Hrvatske šampion gostoljublja.

Nagradu za menadžera godine hotelijerstva Jugoistočne Evrope dobio je Živorad Vasić iz beogradskog hotela „Kontinental“, ličnost godine ugostiteljstva u regionu je Lazar Ćatović iz crnogorskog restorana „Ćatovića Mlini“, dok je firma „Monera“ iz Novog Sada partner godine u ugostiteljstvu, a specijalno priznanje kao najaktivnijem udruženju u reginu pripalo je Udruženju ugostiteljskih i turističkih radnika iz Niša.

U okviru manifestacije priređena je i degustacija vina i jela  iz regiona. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!