Capital.ba

Hitno akreditovati i opremiti laboratorije Poljoprivrednog instituta

29.01.2012. / 14:29

BANJALUKA, Direktor Poljoprivrednog instituta Republike Srpske Mihajlo Marković smatra da laboratorije tog instituta treba hitno akreditovati i opremiti kako bi kontrola hrane bila što bolja i kvalitetnija u Republici Srpskoj.

Marković je rekao Srni da je u toku prošle godine urađeno 12 609 analiza hrane za ljude i životinje, u kojima je kontrolisano prisustvo teških metala, pesticida, genetski modifikovanih organizama i raznih bolesti.

“Pojačali smo kontrole imajući u vidu činjenicu da se na tržištu prodaje hrana sumnjivog kvaliteta. Poteškoće nam čini to što naše laboratorije nisu akreditovane i dovoljno opremljene”, istakao je Marković.

On je izrazio očekivanje da će uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srpske ovo pitanje što prije biti riješeno.

“Poljoprivredni institut jedina je državna ustanova u Republici Srpskoj u kojoj se mnogu vršiti kontrole hrane, a akreditacija laboratorija je od posebnog interesa za Srpsku i njene građane”, zaključio je Marković .Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!