Capital.ba

Volvo zapošljava 10.000 radnika

28.11.2011. / 16:22

STOKHOLM, Švedski “Volvo”, koji se nalazi u vlasništvu kineske kompanije “Džili”, zaposliće 10.000 radnika u narednim godinama, uglavnom u Kini.

To je najavio izvršni direktor firme “Volvo automobili” Stefan Jakobi.
Povećaćemo broj zaposlenih na između 33.000 i 35.000 do 2020. godine, kazao je Jakobi, navodeći da kompanija sada zapošljava 24.000 radnika u svijetu – oko 16.000 u Švedskoj, 5.000 u Belgiji i 1.000 u Kini, kao i oko 2.000 u drugim zemljama.
Jakobi je naglasio da je cilj “Volvoa” da proda 800.000 vozila godišnje do 2020. godine, od čega jednu četvrtinu u Kini, najvećem tržištu automobila na svijetu.

Uprava kompanije je saopštila da je operativni profit, prije isplate kamata i poreza (EBIT), u drugom tromjesečju dostigao 600 miliona kruna ili 95 miliona dolara, što je za 170 miliona kruna više nego godinu ranije. Maloprodaja je porasla u tom periodu 26,6 odsto, na oko 124.000 vozila.

Lani je “Volvo” prodao oko 374.000 vozila u svijetu, s tim što su isporuke u Evropi povećane 29 odsto i 36 odsto u Kini. Holding “Džili”, jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila, je kupio “Volvo” minule godine od američkog “Forda” za 1,8 milijardi evra. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Volvo zapošljava 10.000 radnika

    1. kapitalizamimi

      “Рефундација НП се врши сукцесивно у складу са приливом средстава с обзиром да је ово право проширено и да су текући извори недовољни за његову реализацију, а за проширење истог нису обезбијеђени приходи из других извора. Приоритет у рефундацији се даје послодавцима текстила, коже и обуће. ” E to Vam doslovce pise na sajtu Fonda djecije zastite RS! DISKRIMINACIJA U NAJGOREM MOGUĆEM OBLIKU, TE JAVNO KRŠENJE ZAKONA BEZ ODGOVORNOSTI!