Capital.ba

Sinovima i bratu poslao skupe satove i dijamante

09.01.2009. / 8:15

NJUJORK ,Američki finansijer Bernard Medof, optužen za ogromnu prevaru, pokušao je da sakrije nakit, satove i dijamante, što je u suprotnosti s uslovima za njegovu uslovnu slobodu, saopštilo je tužilaštvo Njujorka.
Kako je saopšteno, zatraženo je da on bude uhapšen, jer je krijući nakit narušio uslove za boravak na slobodi koji podrazumijevaju i zamrzavanje njegove imovine. O tom zahtjevu treba da se izjasni federalni sudija, koji čeka dodatne informacije. Tužilaštvo je juče saopštilo da Medof predstavlja opasnost po društvo, jer nije poštovao odredbe uslovne slobode. Iz kancelarije nadležnog sudije saopšteno je da će odluka o tome da li će Medof biti ponovo uhapšen biti donesena danas ili u ponedjeljak.
Prema navodima tužilaštva, Medof je članovima porodice poslao paket sa 13 satova, dijamantskom ogrlicom, prsten sa smaragdom i dva para dugmadi za manžetne čija vrijednost može da bude veća od milion dolara. On je članovima porodice poslao i kartije i tifani satove sa dijamantima, četiri broša sa dijamantima i drugi nakit. Navodi se da su Medof i njegova supruga Rut te pakete poslali svojim sinovima, Medofovom bratu i jednom paru sa Floride. Njegov advokat Ira Sorkin rekla je da su te pošiljke poslate slučajno i da nemaju veze sa slučajem koji se vodi protiv njega.
Medof (70) je uhapšen 11. decembra i optužen za piramidalnu prevaru tešku oko 50 milijardi dolara, što je prouzrokovalo ogromne gubitke banaka, pojedinaca, univerziteta i jevrejskih organizacija koje se bave pružanjem pomoći. Medof je od novih investitora uzimao novac za navodno ulaganje, a tim novcem ukrug je isplaćivao stare investitore. Slučaj je otkriven kada je izbila finansijska kriza zbog koje su investitori zatražili svoj novac kojeg Medof nije imao. On je pušten na uslovnu slobodu uz kauciju od deset miliona dolara, za koju je garancija njegov stan na Menhetnu u kojem mora neprekidno da boravi.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!