ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Zvečevo: Isplaćena martovska plata, prekinut štrajk

Objavljeno u FINANSIJE, POSAO

POŽEGA, Svim radnicima požeške konditorske kompanije “Zvečevo” danas su isplaćene plate za mart, zbog čega su zaposleni prekinuli štrajk i nastaviće sutra sa radom.

“Dobili smo i pisanu potvrdu da su isplaćene sve plate. Na sastanku svih zaposlenih odlučeno je da sutra nastavimo normalno da radimo”, rekao je sindikalni povjerenik Nezavisnog sindikata u “Zvečevu” Josip Plaskur.

Predstavnici radnika i štrajkački odbor danas su se sastali sa upravom kompanije da bi se informisali o situaciji u vezi sa poslovanjem, prenijeli su hrvatski mediji.

“Razgovarali smo, ali nema nekih pomaka. Pokušali su da krivicu svale na nas. Postoje zainteresovani investitori, imamo kvalitetne proizvode i želimo da se rad ove kompanije očuva”, kaže Plaskur.

Radnici “Zvečeva” juče su obustavili rad jer 69, od ukupno 282 radnika, nije dobilo platu za mart. Oni su poručili poslodavcu da neće nastaviti proizvodnju dok svim radnicima ne bude isplaćena martovska plata.

Ova kompanija, koja je jedan od dobavljača hrvatskog koncerna “Agrokor”, nalazi se u finansijskim problemima, a njen račun blokiran je već 40 dana.

Iz Uprave “Zvečeva” navode da je u ovoj kompaniji pokrenut proces ubrzanog finansijskog i operativnog restrukturisanja, te da čine sve da omoguće normalno poslovanje.

“Nažalost, `Zvečevo` je samo jedna od kompanija koja evidentno trpi posljedice stanja na domaćem i tržištu regiona”, poručuju iz ove kompanije.

Iz “Zvečeva” navode da će finansijsko restrukturisanje podržati i Vlada Hrvatske projektom pomoći slavonskoj regiji kako bi bila sačuvana radna mjesta. Srna

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+