ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Uskoro povećanje penzija

Objavljeno u OSTALO

đokicBANJALUKA, Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić najavio je da će penzije u Srpskoj uskoro biti povećane.
Nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske Radom Rakuljem, Đokić je rekao da će razgovori biti nastavljeni i narednih nekoliko dana, te da Vlada, odnosno njeno stručno tijelo i dalje vrši određene procjene finansijskih vrijednosti.

“O tome ćemo se izjasniti na sjednici Vlade tokom naredne sedmice. Najvažnije je da će doći do povećanja penzija u ovoj godini i to uskoro”, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Rakulj je naglasio da je najvažnije da će penzije biti povećane od septembra.

“Ima nekoliko varijanti povećanja. Jedna je – da li će se ići odmah sa povećanjem od pet odsto ili prvo 3,5 odsto pa još dva odsto nekog drugog mjeseca. Sve to zavisi od finansijskih analiza i kako će taj problem biti riješen u Vladi i na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske”, objasnio je Rakulj.

On je naglasio da je riječ o značajnim sredstvima koje je potrebno izdvojiti – oko 15 miliona KM do kraja godine i oko 50 miliona za narednu godinu.

“Mnogo je korisnika penzija – 242.200 i potrebna su značajna sredstava. Tako kada neko kaže da je to povećanje od samo 15 maraka, treba znati da i za to treba izdvojiti ogromna sredstva”, konstatovao je Rakulj. (Srna)

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+