ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Banjaluci otvoren Konzulat Slovenije

Objavljeno u OSTALO

slovenacki-konzulatBANJALUKA, U Banjaluci je večeras otvorena Konzularna kancelarija Ambasade Slovenije u BiH, koja će slovenačkim državljanima biti na raspolaganju od sutra, a sa izdavanjem viza počeće 20. jula.

Ambasador Slovenije u BiH Andrej Graseli rekao je, obraćajući se zvanicama, da će Konzularna kancelarija olakšati dobijanje viza građanima iz zapadnog dijela BiH, jer će značiti puno kraći put za ovaj posao.

On je istakao da mu je drago što je kancelarija otvorena u Banjaluci, koja je politički, privredni i kulturni centar RS.

Graseli je naveo da su odnosi RS, BiH i Slovenije prijateljski, što ne znači da ne mogu još da se unaprijede, jer za to ima dobrih osnova poput zajedničkih iskustava i života u bivšoj Jugoslaviji.

Prema njegovim riječima, ima dosta prostora za unapređenje međuljudskih odnosa, kontakata i privredne saradnje.

“BiH je na putu ka EU mislim da moćemo još više uraditi, jer je Slovenija članica EU”, naveo je Graseli dodavši da je BiH na dobrom putu da dobije bezvizni režim.

Stranke koje žele aplicirati za vizu, moraju se prethodno naručiti na telefonski broj Ambasade u Sarajevu 033/251-792, od ponedjeljka do petka od 9.00 i 18.00 časova.

Komentari |


Komentari (186)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+