ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Snažan rast kursa EUR/USD na kraju nedjelje

Objavljeno u FINANSIJE, TRŽIŠTE KAPITALA

LONDON, Kraj protekle nedjelje obilježilo je snažno jačanje evra prema američkom dolaru. U petak je sa početnih 1,402 dolara za evro tako tržišni kurs EUR/USD porastao do 1,419 dolara za evro krajem dana.
Snažnim aprecijacijskim pritiscima na evro doprinijele su objave kako je na sastanku G-7 zemalja odlučeno o intervenciji na deviznom tržištu kako bi se omogućilo stabilnije kretanje japanskog jena. Nadalje, doprinos rastu kursa došao je i od objava kako ECB ne mijenja stajalište u vođenju monetarne politike, što je pod uticajem jačanja inflatornih pritisaka. Danas ujutro trgovanje se odvijalo na 1,418 dolara za evro.  Limun.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+