ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

RS se zadužuje za još 35 miliona KM

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA

BANJALUKA, Ministarstvo finansija RS objavilo je javni poziv za aukciju pete emisije trezorskih zapisa RS vrijednosti 35 miliona KM. Aukcija će se održati 27. marta na Banjalučkoj berzi.

Nominalna vrijednost trezorskog zapisa je 10 hiljada KM, a rok dospijeća i isplate 27. septembar.

U skladu sa Odlukom o kratkoročnom zaduživanju, u toku budžetske godine, zaduživanje emisijom trezorskih zapisa, ne smije preći iznos od 5 % redovnih prihoda ostvarenih u prethodnoj budžetskoj godini, odnosno maksimalan iznos kratkoročnog duga tokom 2012. godine, može da bude najviše do 70 miliona KM, a maksimalna kamatna stopa relevantni euribor + 4,25 %.
Sve emisije

Republika Srpska je izvršila prvu aukciju trezorskih zapisa u Republici Srpskoj 11. maja 2011. godine. To je ujedno bila i prva aukcija trezorskih zapisa u Bosni i Hercegovini. Ostvareni iznos emisije trezorskih zapisa prve aukcije je 36,0 miliona KM, a ukupan iznos pristiglih ponuda je iznosio 83,9 miliona KM. Jedinstvena ravnotežna cijena je iznosila 98,7740 KM (ova cijena predstavlja kamatnu stopu od 2,4757%).
Druga aukcija trezorskih zapisa u Republici Srpskoj izvršena je 20. juna 2011. godine. Ostvareni iznos emisije trezorskih zapisa druge aukcije je 28,3 miliona KM, a jedinstvena ravnotežna cijena je iznosila 97,6632 KM (ova cijena predstavlja kamatnu stopu od 3,199%).
Treća aukcija trezorskih zapisa u Republici Srpskoj izvršena je 29. novembra 2011. godine. Ostvareni iznos emisije trezorskih zapisa treće aukcije je 15,7 miliona KM, a jedinstvena ravnotežna cijena je iznosila 97,35 KM (ova cijena predstavlja kamatnu stopu od 4,0985%).
Četvrta aukcija trezorskih zapisa u Republici Srpskoj izvršena je 15. decembra 2011. godine. Ostvareni iznos emisije trezorskih zapisa četvrte aukcije je 10 miliona KM, a jedinstvena ravnotežna cijena je iznosila 98,3508 KM (ova cijena predstavlja kamatnu stopu od 3,3629%).
CAPITAL.ba

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  (obavezno)

  Pravila komentarisanja

  Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

  A- A A+