ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rekordan izvoz do 2014. godine

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

MOSKVA, Vodeća ruska vojno istraživačka organizacija “CAST” očekuje da će izvoz oružja iz Rusije ostati na rekordnom nivou od oko deset milijardi dolara godišnje najmanje do 2014. godine, jer najveći kupac Indija i dalje uvećava svoj arsenal.

“Postojeći broj potpisanih ugovora biće dovoljan da se izvoz naoružanja iz Rusije zadrži na trenutnom nivou u naredne četiri i više godina”, navodi se u izvještaju CAST-a, do kojeg je agencija Rojters došla prije objavljivanja.

Rusija snabdijeva azijsko tržište projektilima, podmornicama i borbenim avionima.

Kao druga u svijetu po izvozu naoružanja Rusija je prošle godine ostvarila rekordan broj sklopljenih ugovora vrijednih 45 milijardi dolara.

Ruska kompanija “Rozoboroneksport” isporučila je tokom prošle godine naoružanje u vrijednosti od 8,6 milijardi dolara, a skoro 20 nezavisnih firmi doprinosi prodajom rezervnih dijelova i pobošljanjem naoružanja.

Indija sa pažnjom prati sve veću ekonomsku i vojnu moć regionalnog rivala Kine, koja je druga po potrošnji u oblasti odbrane.

Nju Delhi je pojačao svoj budžet za vojsku za više od deset odsto za 2011/2012. godinu na više od 36 milijardi dolara.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+