ENERGETIKArs.com :: PINTEREST.rs Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Radnici „Šumatransa“ protiv ukidanja stovarišta

Objavljeno u OSTALO 1 pregleda

HAN PIJESAK, Članovi Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ iz Han Pijeska blokirali su danas kamionima saobraćajnu traku u centru ove opštine, zahtijevajući da preduzeće „Šume Srpske“ povuče odluku o ukidanju centralnog stovarišta Mekote Šumskog gazdinstva „Visočnik“.

Predsjednik Udruženja Rade Mumović rekao je Srni da će protesti biti nastavljeni i narednih dana sve dok ne bude ukinuta ova odluka.

„Ukidanjem centralnog stovarišta bez posla bi ostali članovi ovog udruženja, kao i jedan broj drvosječa i radnika koji vrše izvoz građe, što je ukupno 130 zaposlenih“, naveo je Mumović.

Prema njegovim riječima, ugovor „Šumatransa“ o izvozu oble građe sa lagera iz šume do centralnog stovarišta istekao je krajem prošle, a bio je potpisan na 60 000 metara kubnih oblovine, međutim, iz šume nije izvezena sva građa.

Mumović je napomenuo da je prosječna cijena dovoza oblovine iznosila devet KM, a spor je nastao sa drvoprerađivačima sa područja opštine koji hoće da građu tovare u šumi, a ne na centralnom stovarištu, kao i ostali kupci sirovine.

Protesti su počeli danas u 9.00 i trajaće do 11.00 časova, uz naizmjenično propuštanje vozila, a biće nastavljeni do ispunjenja zahtjeva.

Policija reguliše saobraćaj.

Dalji dovoz šumskih drvnih sortimenata na centralno stovarište Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Han Pijesak obustavljen je u skladu sa zaključcima Vlade Republike Srpske i Nadzornog odbora preduzeća „Šume Srpske“, navodi se u dopisu koje je ovo preduzeće 15 . marta uputilo ŠG „Visočnik“.

Na adresu Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Han Pijesak iz službe unutrašnje kontrole preduzeća „Šume Srpske“ stigao je zahtjev da se, u prisustvu direktora i tehničkog direktora gazdinstva izvrši uvid u zalihe na centralnom stovarištu „Visočnika“ i da se ubuduće samo ta količina može prodavati sa centralnog stovarišta.

Komentari |


Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+