ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Protiv svake logike: Radnika nema, a plate stoje

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

VAŠINGTON,  Poslodavci u SAD su u junu imali rekordan broj slobodnih radnih mjesta, što je znak da će se rast zapošljavanja iz prethodnih mjeseci najverovatnije nastaviti.

Američko ministarstvo za rad je saopštilo da je broj slobodnih radnih mjesta porastao za osam odsto, na 6,2 miliona, što je najviše od kako je 2000. počelo bilježenje. Ipak, zapošljavanje je u padu, kao i broj ljudi koji daju otkaze.

Sudeći prema tim podacima, navodi Asošiejted pres, postoji mnogo slobodnih radnih mjesta, ali poslodavci imaju problema da pronađu radnike s potrebnim kvalifikacijama.

Uobičajeno je da u takvim situacijama poslodavci ponude veće plate da bi privukli više prijava i tako ubrzaju rast plata. Ipak, julski izvještaj vlade o poslovima, objavljen u petak, pokazao je da plate nisu počele da rastu.

Najveći broj slobodnih radnih mjesta je u građevinskoj i proizvodnoj industriji, finansijama, zdravstvu i državnoj i lokalnoj upravi. Beta

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+