ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Protesti britanskih poštara

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

londonLONDON, Radnici britanskih pošta mogli bi da stupe u štrajk prije božićnih praznika jer nije postignut napredak po pitanju plata, radnih mjesta i modernizacije.

        Početkom mjeseca Brendan Barber, šef krovnog Kongresnog sindikata i posrednik u razgovorima dvije strane, rekao je da su protesti suspendovani do Božića kako bi se spriječila obustava isporuke pošiljki u najprometnije doba godine, ali da čekaju odgovore na rješenje krize.

        Bili Hejs, generalni sekretar Sindikata radnika u komunikaciji, pisao je članovima sindikata najavljujući štrajkove u narednih nekoliko nedjelja jer Kraljevska pošta odbija da ponudi dovoljno ustupaka, javljaju danas britanski mediji.

        “Ukoliko ne vidimo dokaz o promjeni stava rukovodstva, ukoliko se ne postignu lokalni sporazumi i ostvaren značajan napredak u pravcu potpunog i konačnog sporazuma nama ne preostaje ništa drugo nego da stupimo u štrajk prije Božića”, navodi Hejs u pismu, čiji sadržaj danas prenosi list “Dejli telegraf”.

        Međutim u pismu Hejsa navodi se da “Božić bez štrajka” nije bio dio privremenog sporazuma, piše list

        Portparol Kraljevske pošte rekao je da je kompanija apsolutno opredjeljena za pregovore.

        Dva talasa nacionalnog štrajka radnika pošti u oktobru uzrokovala su veliki zastoj u isporuci pošte i koštale su britansku privredu i maloprodajne firme jednu milijardu funti.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+