ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Podrška nesmetanom poslovanju “Konzuma”

Objavljeno u TRGOVINA

SARAJEVO – Na sastanku predsjednika Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadila Novalića i pregovaračkog tima dobavljača “Konzuma” iz BiH data je podrška nastavku nesmetanog poslovanja “Konzuma” u BiH, uz poštivanje obaveza plaćanja prema dobavljačima u zakonskom roku od 60 dana.

Pregovarački tim, koji je formiralo federalno Udruženje poslodavaca, upoznao je Novalića o zaključcima sastanka koji je prije dva dana održan sa predstavnicima “Konzuma” BiH i poslovnog sistema “Merkator” i zahtjevu dobavljača iz BiH da budu obezbijeđene garancije da će biti isplaćena sva dugovanja “Konzuma” prema njima, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Predstavnici dobavljača zatražili su od Novalića da se organi na nivou BiH aktivno uključe u pronalaženje načina za opstanak trgovačkog lanca “Merkator-Konzum” na realnim osnovama. Srna

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+