ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Pčelari očekuju pomoć kod plasmana meda

Objavljeno u PRIVREDA

KOTOR VAROŠ,   Otvaranje Centra za edukaciju zemljoradnika, čije su opremanje finansirali lokalna zajednica i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske, biće od velike koristi za članove opštinskog udruženja pčelara, koje broji 60 članova, saopšteno je iz Udruženja pčelara “Bagrem”.

        “S ciljem planskog razvoja pčelarstva u opštini Kotor Varoš neophodno je realizovati stručno osposobljavanje pčelara, omogućiti olakšice oko nabavke opreme i lijekova i pružiti pomoć kod plasmana meda”, rekao je predsjednik Udruženja “Bagrem” Vitomir Đukić.

        Prema njegovim riječima, edukacija članova udruženja je na prvom mjestu, neophodna radi sticanja novih znanja iz pčelarstva, posebno zaštiti pčelinjih društava.

        Član Udruženja Tomo Erceg kaže da je potrebna stalna aktivnost na stručnom osposobljavanju, jer je ove zime znatan broj pčelinjih društava stradao zbog neblagovremenog liječenja od varoe i nozemoze, koje posljednjih nekoliko godine nanose velike štete u pčelinjacima.

        Pčelar Mićo Vasić kaže da je potrebno organizovati redovno stručna predavanja i da podržava inicijativu da pčelari dobiju olakšice kod nabavke opreme i lijekova, te pomoć s ciljem plasmana meda.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+