ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Otvorena vrata srpskim firmama

Objavljeno u PRIVREDA

NOVI SAD, Vladimir Damjanović, šef sektora za marketing, edukaciju i informacione tehnologije u banjalučkoj Gradskoj razvojnoj agenciji, pozvao je u Novom Sadu sve zainteresovane kompanije i firme iz Srbije da otvore svoje pogone i predstavništva u budućem biznis-parku u Banjaluci.

“Biznis-park biće u funkciji za najduže šest mjeseci, a ono što se već sad može reći je da će firme koje u njemu otvore svoje pogone ili predstavništva, zemljište i komunalne naknade dobiti po cijenama koje su daleko povoljnije od  tržišnih”, rekao je Damjanović i na Međunarodnom sajmu “Investekspo”, koji je danas počeo u Novom Sadu.

On je dodao da taj park svojim atraktivnim položajem i tehničkim rješenjima ni po čemu ne zaostaje za sličnim u Evropi.

“Park ima svoju putnu,   telekomunikacijsku i vodovodnu  mrežu, elektrosnabdijevanje i javnu rasvjetu,  toplotnu energiju, sistem odvođenja otpadnih voda sa odvojenim fekalnim i oborniskim vodama, službe odnosno mjesta za odlaganje otpada”, naveo je Damjanović.

Osim grada Banjaluke na “Investekspu”, iz RS na novosadskom sajmu učestvuju i predstavnici Bijeljine, Laktaša i Bratunca.

Međunarodni sajam “Investekspo” danas je otvorio  predsjednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić u prisustvu   potpredsjednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića.

U okviru manifestacije održava se i Peti međunarodni sajam investicija i nekretnina, kao i 19. međunarodni sajam energetike sa održivim razvojem.

Na Sajmu investicija i nekretnina više od 220 investicionih projekata predstaviće 54 lokalne samouprave iz cijele Srbije.

Tokom tri sajamska dana u Master centru Novosadskog sjama biće održano 14 stručnih skupova, predavanja i međunardni forum na aktuelne teme investicija i energetike.

Na Sajmu investicija i nekretnina prisutne su privredne delegacije iz Austrije, Finske, Mađarske, Poljske, Portugalije, Slovačke i Slovenije.  Srna

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+