ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Otvaranje prvog japanskog postrojenja u Srpskoj

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA, Japanska kompanija za proizvodnju opruga i peći za čelik “Sankjio” spremna je da prenese kompletnu opremu za instaliranje fabrike u Republici Srpskoj, čime bi Srpska prva u Evropi instalirala japansku tehnologiju, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević i predsjednik kompanije “Sankijo” Minehiko Nišikava istakli su danas u Banjaluci da bi u prvoj fazi pokretanja fabrike moglo biti zaposleno od 100 do 120 radnika, dok bi proizvodnju vodili inženjeri iz Japana.

Kovačević je rekao da postoje određeni kapaciteti koji bi se mogli staviti u funkciju i u kojima bi se mogla instalirati potrebna oprema, među kojima je fabrika “Kosmos” u Banjaluci, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Nišikava je rekao da je obezbijeđen izvoz cjelokupne početne proizvodnje, zbog čega se u kratkom roku očekuje njeno proširenje, a broj zaposlenih bi rastao do 1.000 radnika, što bi otvorilo mogućnosti i za druge investicije iz Japana.

Nakon sastanka u ministarstvu, Kovačević i delegacija japanske kompanije Sankjio razgovarali su sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.  Srna

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+